Get Adobe Flash player

Hot Stone Massage

Een HotStone massage is zoals de engelse benaming het al zegt, een massage met "hete stenen". De temperatuur van de (basalt) stenen waarmee de massage gegeven wordt is ongeveer 45 graden. Om de (basalt) stenen op te warmen & op temperatuur te houden wordt een heater gebruikt. De (basalt) stenen liggen daarbij in het water (met enkele druppels etherische olie toegevoegd). De HotStone massage wordt gegeven met half afgeronde vulkanische basaltstenen die door de invloed van water & zand door de eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grote van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

 

Sinds dat de mens op aarde is, worden stenen gebruikt voor gereedschap & hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. De stenen plaatste men eerst in het vuur waarna ze onder een deken van huiden of bladeren dienst deden als verwarming. Langzaam aan werden er steeds meer toepassingen gevonden om warme stenen te gebruiken. Over de gehele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden. De Grieken & Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren. Hoogwaardigheidbekleders werden er mee gemasseerd om spierpijn, ongemakken & kwetsuren te verminderen. Ook werd deze vorm van massage toepast bij de Incas, Maories, Indianen & vele andere culturen. Warme stenen werden ook gebruikt bij diverse rituelen. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming & behandeling van aandoeningen & ziekten. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de accupunctuur punten & gestreken over de meridianen.

 

De massage met hete stenen is nu hier populair geworden & vindt zijn weg naar massagepraktijken, beautycentra, saunas & schoonheidsspecialisten onder de naam HotStonemassage, LavaStone, YoaStone of LaStone. Doordat er diverse massagetechnieken zijn, zal ik als Wellness Masseur mijn eigen techniek toepassen bij de HotStonemassage. Zo is het een mooie combinatie met Lichaamswerk & overige massagevormen.

 

Eerst wordt er een aantal stenen op & naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte & geven optimale ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met etherische warme olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige & cirkelvormige (lcd) strijkingen. Door de combinatie van warmte & beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een HotStonemassage draagt hiermee bij aan het herstel van het lichaam, helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen & brengt het lichaam meer in balans.